שנת 2020 הפכה להיות השנה המיוחדת והמאתגרת מכולן ודווקא בה החליטה מועצה אזורית מטה יהודה לשים את הזרקור על העסקים המקומיים, במסגרת פסטיבל אוכל צבעוני ומיוחד שמציין 20 שנה, תוך שמירה על אירוח בטוח במרחב הפתוח.
פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה יערך בין התאריכים 5-22 באוגוסט 2020 ויכלול 55 עסקים קטנים שמאחוריהם עומדים אנשים בעלי נשמה גדולה.
הפסטיבל שהתחיל עם מספר קטן של בשלניות הפך במרוצת השנים לחגיגה קולינרית וצבעונית, מחברת בין עדות, מסורת, דור ישן לצד דור חדש ובעיקר בין אנשים.
הרעיון שעמד מאחורי הפסטיבל הוא להביא את הקהל לבתיהם של האנשים, למקום בהם הדברים נעשים, ובדרך זו להביא עסקים מקומיים רבים לקדמת הבמה.

מה תוכלו למצוא ב- פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה?
55 עסקים מקומיים יקחו חלק בפסטיבל האוכל של מועצה אזורית מטה יהודה הכוללת 54 יישובים.
במסגרת הפסטיבל תיהנו לעת ערב משלל אירועים, סיורים, אטרקציות ואוכל במוקדים רבים ושונים:
✓ בשלניות ובשלנים שיפתחו את חצר ביתם ואת ליבם.
✓ מסעדות המציעות אוכל אותנטי
✓ מאפיות מקומיות
✓ מבשלות בירה
✓ יקבים
✓ סדנאות
✓ סיורים
✓ אטרקציות וסיורים לעת ערב
✓ משקים
✓ אמנות
✓ אירועי ט"ו באב, להקות, משתים, תערוכות ועוד.
האירועים השונים והעסקים המשתתפים בפעילות מופיעים באתר התיירות של מטה יהודה ויש להירשם אליהם מראש.
חשוב לדעת
הפסטיבל יתקיים בשעות אחר הצהריים והערב כאשר לכל האירועים יש להזמין מקום מראש.
האירועים יתקיימו בהתאם להנחיות התו הסגול ובהתאם יתכנו שינויים בכפוף להנחיות.
מומלץ לבדוק את נושא הכשרות, הנגישות ואמצעי התשלום בבתים המארחים כבר בעת ההזמנה.
עסקים מקומיים שבדקנו במטה יהודה
לרגל הפסטיבל היינו אורחיה של מחלקת התיירות של מועצה איזורית מטה יהודה ובדקנו במשך יומיים עסקים מגוונים ומיוחדים במינם.
הביקור באיזור מרהיב זה והכרת האנשים המיוחדים שגרים בו גרם לנו באופן אישי לחזור ולטייל באיזור מופלא זה, להכיר אנשים וסיפורים שניתן למצוא רק במדינה המיוחדת שלנו ולפנות אליכם מכאן- צאו לטייל בטוח במרחב הפתוח !
שנקליש
בלב כפר עין ראפה תמצאו את "שנקליש" שם תחכה לכם בחיוך ענק ובאהלן וסהלן הנא המקסימה והמוכשרת, יחד עם ילדיה שעובדים איתה.
המסעדה הקרויה על שם גבינת השנקליש המיוחדת שהנא למדה להכין בכוחות עצמה מציגה קודם כל אותה ואת המאכלים שמכינה בבית.
מסעדת שנקליש שהוקמה בשנת 2017 מציעה אוכל סורי משובח המבוסס על המתכונים שלמדה הנא מסבתא סוראייה שהגיעה מסוריה.
במקום ניתן ליהנות משפע של מאזטים טריים של בוקר, חביתות ירק, עיג'ה, ביד אל אוומה, מאפים מהטאבון, לחמה עוורקה, תבשילים, בשרים וקינוחים ממכרים, לצד משקאות מרעננים כדוגמת תמרהינדי או משקה מעלי היבסקוס.
אם אתם מחפשים מקום שקט בכפר עין ראפה ואוכל מיוחד ואותנטי המתאים לכל שעות היום זה המקום עבורכם.
תפריט בבקשה
בין המנות הטעימות שאכלנו עד הפירור האחרון תמצאו : סלט שנקליש, לחמה עוורקה (קציצות קבב טלה בעלי גפן עם רוטב עגבניות וטחינה), חצי עוף על האש, פיצה טאבון שנקליש ואת גבינת שנקליש המופלאה בעבודת יד.
בגזרת הקינוחים המושחתים : כנאפה, קדאיף, בקלאווה ועוד.
שעות פעילות
שני- חמישי 08:30-15:00
שישי-שבת 08:30-20:00
*יום ראשון סגור !
(המסעדה נסגרת כאשר האורח האחרון עוזב ולכן יש להתקשר לפני ההגעה).
ימי פעילות המסעדה במסגרת הפסטיבל : רביעי – חמישי עד הסועד האחרון.
טלפון
072-2811738
כתובת
שנקליש, עין ראפה
הערה חשובה
יש להזמין מקום מראש.

ארוחה כורדית אצל לילי עזיז
בחצר ביתה של לילי עזיז במושב זכריה תחכה לכם לילי היקרה עם ארוחה כורדית חלבית ומיוחדת בהשראת ט"ו באב.
בימים שבשגרה לילי מציעה לקהל הרחב ארוחה כורדית בשרית ולראשונה לרגל הפסטיבל שיתקיים לעת ערב תפתח את חצר הבית יחד עם ארוחה כורדית חלבית עשירה ומיוחדת.
תוך כדי הארוחה שמענו מלילי על סיפור עליתה ארצה בשנת 1951.
כיצד עלתה בגיל 3, יחד עם הוריה ו-8 אחיה ואחיותיה כשהם חסרי כל כל, על העבודה החקלאית ושמירת המסורת עד לימים אלה בהם היא פותחת את ביתה ואת ליבה לקהל הרחב.
תפריט בבקשה
בתפריט החלבי תמצאו את הקובה החלבי הממולא בחמאה והכמעט סודי שלה, מאפה קאדה ממכר, כרוב ממולא, עלי גפן ובצל ממולאים באורז, פלפלים מוחמצים ומשקה יוגורט עם בצל ומלפפון.
מחיר
עלות ארוחה כורדית בשרית לאדם- 120 ₪
עלות ארוחה כורדית חלבית לאדם – 80 ₪
*ניתן לתאם ארוחה מ-6 אנשים ומעלה.
שעות פעילות
רביעי- חמישי 18:00-22:00
שישי 11:00-14:00
*פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה מראש.
טלפון
050-7380869 / 02-9917379
כתובת
הזית 164, זכריה.
הערות חשובות
מדובר בבית שומר שבת. ניתן לשלם במזומן בלבד.

אישלחם
במאפיית "אישלחם" הכשרה גילינו את לחם הבריוש הטוב ביותר שאכלנו בחיינו, קרואסונים ממכרים, פוקאצ'ות, חלות, לחמניות ובגטים מופלאים.
המאפייה שבבעלות אייל תמיר המוכשר והצנוע מתמחה בלחמי מחמצת ללא שמרים כאשר סוד הקסם לדעתו הוא ההתפחה הארוכה.
במהלך הסיור הכרנו את אייל ושמענו כיצד הכל התחיל, כאשר טעם
קרואסון מדהים שאחריו הבין שבזה הוא רוצה לעבוד.
מצריף קטן בו מכר לשכנים מאפים ביתיים התקדם ופתח במאי 2019 מאפייה הכוללת צוות מקצועי (כולל את המורה ממנו למד להכין
קרואסונים) שהתווסף לה בית קפה בשל הביקוש מצד תושבי המקום.
במרפסת הכוללת שולחנות קטנים תוכלו לנשנש מאפה לצד קפה, גבינות איכותיות ומטבלים.
שעות פעילות
שני- שישי 08:00-14:00
*בימי רביעי של הפסטיבל בשעה 20:30 יתקיים ערב הכולל מפגש וסיור בתחנות הייצור במאפייה, שיחה עם האופה אייל תמיר ופוקצ'ות אישיות לתנור שתוכלו להכניס לתנור ולטעום.
לערבים אלה יש להירשם מראש (מספר המקומות מוגבל).
טלפון
054-8115272
כתובת
משק 31, תעוז
איזי ריידר "עמק האלה"
אחת מהחוויות המיוחדות ביותר שניסינו היתה רכיבה על כלי חשמלי בתוך החממות החקלאיות של אוקי החקלאי המיוחד שמתפעל את המקום יחד עם צוות מוכשר שהיינו רוצים שיצטרף גם אלינו : )
מדובר בחווית אקסטרים ראשונה מסוגה בה תזכו לרכב בתוך חממות החקלאים, תטעמו שלל ירקות אורגניים (שאת חלקם תוכלו לקטוף), תשמעו ותכירו אנשים מיוחדים ותהנו משקשוקה מופלאה בין שתילי העגבניות שמכינה אשתו של אוקי.
האיזי ריידר הוא למעשה כלי שקט ויציב כמו קלנועית.
גלגלי השטח שלו מאפשרים לנו לנסוע בדרך עפר מפותלת ובין החממות.
תוך כדי הסיור הכרנו את אוקי והצוות המופלא שלנו שכולל את אשתו, את ליהי היזמית וינון שמנהל את העסק.
שמענו על הסיפור המיוחד שהוביל אותו לגדל פרחים ועגבניות ועל הכלי המיוחד שהשתלב בחממות בזכות היוזמה של יינון.
החיבור המיוחד בין החקלאות העתיקה של הדור הותיק לבין הטכנולוגיה והיוזמה של הדור הצעיר היא כשלעצמה הצלחה גדולה שחושפת בצורה האותנטית ביותר את כל מה שקורה בחממה בצורה אחרת ומהנה במיוחד.
Bestip Tip
הזמינו סיור לקראת שקיעה לצד החבילה המורחבת הכוללת שקשוקה בסוף הסיור.
מחיר
המחיר תלוי בסוג המסלול vנבחר.
ניתן למצוא את המחירים ופרטים נוספים באתר איזי ריידר עמק האלה.
שעות פעילות
ראשון- חמישי 07:00-21:00
שישי 07:00- כניסת שבת
טלפון
050-9919932 / 050-5231231
כתובת
הרקפת 34, זכריה.
הערות חשובות
מספר המשתתפים מוגבל ויש לתאם מראש.
מאחר ומדובר בכלי שנחשב יציב ניתן לנסוע בו מגיל 16 ומעלה.
מלווה יכול לצרף ילד מגיל 3 (לכל ילד תותאם רתמה).


החיים בלבנט
החיים בלבנט הוא סיור מרתק בעל ערך מוסף בכפר עין ראפה.
יסמין המיוחדת שבמקור היא אנגלייה אשר התאסלמה מובילה את הסיור בכפר, בין שדות החקלאים, הבתים, המסגד והמעיינות.
במהלך הסיור נחשפנו לסיפורה האישי והמרתק של יסמין – על החיים באנגליה, ההתאסלמות, עליתה ארצה והפגישה עם מוסא יליד הכפר שהפכה לאהבה גדולה.
יחד עם ארבעת ילדיהם תוכלו לצאת למסע מרתק ומחבר, להכיר משפחה יוצאת דופן המספרת את סיפורה, מציגה את החיים המקומיים, מציעה שולחן שופע מזטים ובישולים מסורתיים של יסמין (אשר למדה לבשל כמו החאג'ות) ולנהל שיח פתוח, מכבד ומלא בתקווה.
מחיר
המחיר תלוי בסוג הסיור הנבחר.
ניתן להזמין ארוחה בחצר הבית של המשפחה ולצאת לסיור קצר.
ארוחה + סיור – 180 ₪ לאדם
סיור לקבוצות באורך של כשעתיים וחצי- 800 ₪ לקבוצה.
שעות פעילות
רביעי- שבת 17:00-22:00
* פתוח כל השנה בהזמנה מראש
טלפון
052-8283710 / 052-2878951
כתובת
עין ראפה


מקומות נוספים ומיוחדים במטה יהודה יעלו בקרוב למגזין !
לקבל עדכון ברגע שעולים לחצו כאן.
לינה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה
במסגרת הפסטיבל משתתפים מלונות ובתי הארחה במטה יהודה השמחים לארח את משתתפי פסטיבל האוכל הכפרי ה-20.
אחד מהמלונות הללו הוא מלון כרמים שבדקנו קודם לכן ושזכה להמלצה נפרדת במגזין.
תודה מיוחדת למחלקת התיירות של מועצה איזורית מטה יהודה ולמשרד אורנה בן חיים יחסי ציבור ותקשורת שחשפו בפנינו חלק מופלא נוסף בישראל.
איזורים נוספים שאתם חייבים להכיר מחכים לכם במגזין Bestip
כתבה נהדרת. לא הכרמו את הפסטיבל
yummy ….
הכל נראה מעולה! לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל!