מעל 20 חנויות, מסעדות, דוכני אוכל רחוב, בר, תצוגת יקבים ומוצרי טיפוח טבעיים שגרמו לי לבקר בכל מקום פעמיים כדי לתת לכם תמונה מדויקת.
בשוק הייחודי תוכלו לאכול בבסטה עם קונספט מיוחד, במסעדה איטלקית עם נוף לכדור פורח, לקחת סלסלת פיקניק ורק לבחור לוקיישן מנצח ואפילו ליהנות מחווית ריחות שאתם השחקנים הראשיים בה. כל המקומות ש Bestip אהבה במיוחד בהמלצה אחת:
מסעדת Galliano
המסעדה האיטלקית שאחד מבעליה הוא השף גיא בן שמחון הצליחה להשאיר אותי בלי מילים. האווירה והעיצוב המודרני לצד הנוף המיוחד הנשקף ממנה הביאו אותי באותו רגע להעלות תמונה באינסטגרם לעוקבים, בעקבותיה הגיעו חברים ובני משפחה רבים. המנות האותנטיות מחומרי גלם טריים ומשובחים, המטבח האיטלקי המודרני והאווירה הייחודית שנוצרת בזכות השירות, העיצוב והנוף המדהים יכולים להביא אותה די בקלות לסיפור הצלחה. אני מבטיחה שאעקוב מקרוב ואגיע למקום כדי לטעום את המנות המגוונות שלא הספקתי להגיע אליהן במסגרת סיור הטעימות. טיפ ממני: כדאי להזמין מקום מראש בצמוד לויטרינה ובסמוך לכדור פורח. טל' להזמנות: 04-8135444.

בת הרים
מחלבת הבוטיק הגלילית פועלת בקיבוץ מלכיה ומייצרת גבינות איכותיות ומוצרי חלב ויוגורט, ללא חומרים משמרים וללא מייצבים. החנות המעוצבת היא חנות הדגל הראשונה ולה כשרות בד"ץ בית יוסף.
בדף הפייסבוק תוכלו למצוא רשימת חנויות המחזיקות חלק מהגבינות המשובחות המיוצרות על ידה.
בין הגבינות הפופלאריות בחנות שאת חלקן טעמנו ניתן למצוא את מנצג'ו עם פלפל, גאודה עם כמהין וברי פקאן.

וונדרלנד פטיסרי
לפטיסרי המיוחד והטעים עליו אחראית הקונדטורית אושרת סולימני מגיע מקום של כבוד בפוסט ההמלצות, שכן מדובר בקינוחים מארץ הפלאות תרתי משמע.
הפטיסרי מציע שלל קינוחים חלומיים שחלקם מעוצבים בהשראת עליסה מארץ הפלאות, מקרונים ועוגות הנעשים בעבודת יד במטבח מאחורה.
טיפ ממני:
כדאי לבחור בין הקינוחים המבוקשים: המלכה הלבנה (עוגת גבינה אפויה) ו"היט מי" בטעם של פררו רושה.
קינוח טבעוני מומלץ הוא טארט שוקולד עם קרם אגוזים.


שולמן שוקולד
העסק שגורם לעובדי המקום להשמין מציע שוקולד במגוון טעמים וצורות הנעשים בעבודת יד במפעל בדפנה. האדם שעומד מאחורי המיזם הוא דימטרי שולמן, שוקוליטייר מוביל, אשר האומנות שלו היא מוצרי שוקולד ייחודים, פרלינים איכותיים ועוד.
העסק מונה 4 סניפים, כולל המפעל בו תמצאו סיורים ומוזיאון שוקולד יחודי בו מוכרים עוגיות מזל.
טיפ ממני:
אל תוותרו על הטעימות הבאות והממכרות: פקאן סיני מצופה בשוקולד מריר ואבקת קקאו וכן תירס קלוי המצופה בשוקולד מריר.

בסטה ירושלמית – הפיתה של אביב משה
השף הקשור למיזם הקולינרי הקים דוכן קונספט המציע אוכל ביתי בפיתה או בלחם מיוחד.
מאחר ואני צמחונית הדבר היחיד שטעמתי הוא מנת פריקסה מצוינת ואילו בת משפחתי נהנתה מהקציצות של אמא ומנת קוסקוס נפלאה.
כדי להשלים את הבדיקה הצמחונית טעמתי מנת חצ'פורי שהוזמנה מהדוכן הסמוך בשם "לה שקשוק" וכך למעשה יכולתי ליהנות יחד עם אוכלי הבשר.
שימו לב כי בבסטה מתקיים בכל יום ג' תפריט ספיישלים "שלישי טוניסאי", בו תיהנו ממנות טוניסאיות של בית.



דודה ברטה
הדודה המיתולגית אשר כתבה מתכונים ייחודים היא מושא גאוותם של קהילת "בת אל" אשר הגיעה לישראל מגרמניה. חברי הקהילה, נוצרים ציוניים אוהבי ישראל, מתגוררים בארץ מראשית שנות ה-60 של המאה הקודמת. דודה ברטה מתמחה בייצור מרקחות מסורתיות כגון: קונפיטורות, מרמלדות, ממרחים, רטבים וכן שמן זית מקומי. בחנות תמצאו שת"פ בין דודה ברטה, יקב רימון, עץ השדה וקסם צמחים, במסגרתם ניתן למצוא מוצרי קוסמטיקה טבעיים ועוד. ממרחים מיוחדים שלקחנו בעצמנו לבית הם ממרח ארטישוק עגבניות וטחינה קקאו.

Perfuniq
חנות ובה קונספט ייחודי בו ניתן לרקוח בושם אישי המבוסס על אישיות והעדפותיו של אדם. ההסבר המעניין כיצד ניתן להתאים את הבושם לאדם ולא להיפך ועל התהליך בו מתרגמים אופי, אישיות וסגנון חיים לתווי בושם גרמו לי לרשום אותו ברשימת "דורש בדיקת Bestip".
La Farina
עוד לפני שהתחלתי את הסיור הקולינרי הייתי כבר רעבה (בכל זאת שעתיים נסיעה). מבט אחד ב-La Farina והבנתי שהבוקר שלי יתחיל יחד איתה. פוקצ'ה אנטיפסטי סיפקה לי את כל החשקים והרעב וגרמה לי להתפקס במשימה לשמה הגעתי. לה פרינה (שפירושה "קמח") מתמחה בלחמי מחמצת ועד לחמי כוסמין משובחים הנעשים בעבודת יד. לצד זה נאפים בתנורים האיטלקיים העשויים אבן פוקצ'ות אותנטיות, פיצות ועוד מגוון מאפים. צוות המקום ממליץ על "פאן דה מי שקדים" הכולל לחם מחמצת מקמח לבן על בסיס חמאה עם שקדים.

פיקניקים
חנות ולה גימיק יחודי המציע אוכל מצוין וטרי הנאפה במקום בכלים מתכלים הנארזים בתוך סל פיקניק אותו תוכלו לקחת לאחד המקומות המומלצים בגליל.
בעלי פיקניקים השקיעו בלקוחותיהם והכינו מפה יחודית הכוללת מקומות עם תצפית או מסלול כדי שלא תצטרכו לבזבז זמן מיותר בחיפושים.
בסלי הפיקניק החמים או הקרים תוכלו לבחור בין אוכל חלבי לבשרי, שיארזו בצידנית עם כל מה שצריך כדי לצאת לטבע וליהנות מהאווירה והחוויה הטעימה.
במידה ואתם קבוצה של 10 איש ומעלה ניתן לבצע משלוחים לשטח הסמוך בימי חול ושישי.
טיפ ממני:
מספר מקומות מומלצים לקחת את הסל ולהתפנק מול הנוף:
קרן נפתלי (נק' מס' 7 במפה), מצפור יפתח (נק' מס' 8), התעלה המזרחית ליד המים (נק' 12) ודרך נוף רמות נפתלי ובה פינות קסומות לטיול ולפיקניק, במיוחד בימים אלה בהם הכל ירוק סביב (נק' מס' 5).
טל' להזמנות: 053-9623609.

מקומות מעניינים נוספים בקצרה
אדום לבן
הנותנת במה ליקבי בוטיק בגליל ובגולן וכן משמשת כחנות המפעל של יקב בזלת. מוצרי החנות ובהם ויסקי שהוא השוס במקום, זולים משמעותית ומותאמים לאיזור.
Buna coffe boutique
בה תמצאו סוגי קפה שנוצרים על ידי קונספט ייחודי ועוברים קלייה מקומית וכן כל אביזר שקשור לקפה.
בימים אלה נפתחה להרצה מסעדת ברוהאוס ובקרוב תפתח בצמוד אליה אגמוניה, בה תיהנו מתפריט בשרי, שתייה חריפה, נוף מיוחד והופעות חיות.

להמלצה המלאה על אגמון מרקט וסיור הטעימות החינמי לקבוצות – לחצו כאן.
מעוניינים להכיר עוד מקומות שאסור לכם לפספס? לחצו כאן.