מטה יהודה – המקומות שאסור לפספס בפסטיבל האוכל הכפרי

פסטיבל האוכל הכפרי ב- מטה יהודה יתקיים בין התאריכים 5-22 באוגוסט 2020 וזה בדיוק הזמן לפרסם לכם את החלק השני הכולל המלצות נוספות על עסקים ואנשים מיוחדים שאתם חייבים להכיר ולהזמין אליהם מקום מראש.

ההמלצות על מקומות נוספים שאסור לכם לפספס במטה יהודה מחכות לכם בחלק הראשון של פסטיבל האוכל במטה יהודה.

חבר הצוות שבדק וצילם : לירן זויסה

רשימת מסעדות מומלצות

מטה יהודה : מקומות מיוחדים נוספים

קוצ'ימא – אוכל קוצ'יני

את היום השני של הסיור במטה יהודה התחלנו במושב תעוז אצל ריקי יוסף- אישה עדינה, צנועה וכל כך נעימה.
כשריקי פתחה את הדלת ניגלה מולנו שולחן גדול מימדים עם מאכלים מגוונים ומיוחדים שלמען האמת לא הצלחנו לזהות ולו אחד מהם.
מזל שידענו לפחות שמדובר במטבח קוצ'יני : )
ריקי, שמגיעה בכלל מבית מרוקאי, למדה היטב את רזי המטבח הקוצ'יני מחמותה.
כל כך טוב למדה שהיא אפילו מעבירה סדנאות בישול קוצ'יני ותעשה זאת גם כחלק מהאירוח בביתה במהלך אירועי הפסטיבל.

תפריט בבקשה
בין המנות שטעמנו תמצאו קארי לימון, קארי מנגו, דושה (מעין חביתיות/טורטיות דקיקות שטובלים במטבלים השונים) ובורי מסאלה (בצק מטוגן וממולא במילוי של תפוחי אדמה ועדשים כתומות)
בגזרת הקינוחים אכלנו פייסום. נסו לחשוב על קינוח טפיוקה אבל עם טוויסט מעניין של הל. מדהים מה שהתבלין הזה עושה לקינוח הטעים והכה מרענן הזה.
קינוח נוסף ומעניין שהכנו יחד (וגם היה לטעמנו ההפתעה הגדולה של הארוחה) הוא ה-אדה.
מדובר בבצק רבוך העשוי סולת שלאחר קירורו מכדררים כדור בידיים, משטחים וממלאים בתערובת קשיו, שקדים, קוקוס, שומשום, סילאן והל שהוכנו מראש ובושלו מספר דקות ואת כל זה עוטפים היטב בעלה בננה ומכניסים לכלי אידוי למספר דקות. וואו כמה שזה טעים.

טלפון
050-6775140

כתובת

תעוז

הצטרפו למעגל החברים של Bestip

נורה – מטבח מקומי

נורית הרץ, מלקטת ושפית, מארחת בחצר האחורית של ביתה, תחת עץ התות השחור ובאוירה נעימה ורגועה, שמאוד עוזרת להתחבר לסגנון הייחודי והאוכל שהיא מוציאה ממטבחה.
נורית עושה שימוש בחומרי גלם מקומיים, בין אם כאלה שקטפה וליקטה בעצמה ובין אם של מגדלים מקומיים מהאיזור.

תפריט בבקשה
בין המנות שטעמנו ושלא כדאי לפספס תמצאו קרש עץ מאורך עליו נורה הגישה לחם מחמצת של לחמל'ה, ריבת חצילונים, סוכריות קליפות אבטיח, סחוג עלי גפן וסלרי קונפי. הטעמים היו עדינים ומפתיעים מאוד.
לצידם הונחה גם ברוסקטה עם גבינת שברה פחם של חוות זלצר, עלי מיזונה של ירוק'לה, ריבת תות עץ ועלי ציטרה.
בגזרת הסלטים טעמנו סלט פאקוס עם פלפל חריף, שרי תמר, ריג'לה ואבן יוגורט וכן סלט תאנים עם עלי מיזונה, תום עזים ובלסמי מצומצם.
ה-מנה של התפריט מבחינתנו היתה טורטליני סלק חציל שרוף ופטה שקדים ברוטב שמן זית, מרוות בר צלפים מלוקטים וצנובר.
ביס מעולם אחר.
חתמנו את הארוחה בקינוח של טראפלס עם שמן זית, זעתר דובדבני אמרנה ו-וויסקי.

טלפון
052-8333844

כתובת
מטע

בית הקונטיינרים

בביתם של סיגל ואיליה, מדריכת טיולים ואמן, צייר ומוזיקאי, התארחנו לקראת שקיעה ושמענו סיפור מרתק על הדרך הארוכה שעשה איליה בחייו ועל הבית המדהים שבנה מ-4 מכולות וקיבל בצדק את שמו – בית הקונטיינרים.
מעבר לנוף המשגע ולקסם ששורר במקום הזה, זכינו לשמוע את איליה מנגן בשלל כלי נגינה מרהיבים ופחות מוכרים תוך כדי נשנוש ממטעמיה של סיגל אשתו.

תפריט בבקשה
טעמנו אוכל ביתי שכלל לחם דגנים דני, ממרחים מפתיעים (כדוגמת קישואים ולבבות ארטישוק וקונפי שום), מאפה תרד גבינות ומרק קטניות משגע (שהזכיר לנו מעט מרק חרירה).
קינחנו בקוביות פאדג' שוקולד בברנדי ואספרסו.

טלפון
052-8895906

כתובת
לוזית

אגרוקפה

התחנה האחרונה ליום המושלם הזה היתה אגרוקפה, האהובה עלינו מביקורים קודמים.
לאחר יום עמוס באוכל ופעילויות, לא היתה טובה יותר ממנת קפה הגונה עשויה מפולים קולומביאנים איכותיים שמגיעים ישירות מהשדות איתם עובד חנן, הבעלים של המקום.

אגרוקפה הוא למעשה הפנים של החברה בבעלותו של חנן, שרוב פועלה הוא חקלאי – השבחת גידולי קפה בעולם ומרכז הפעילות שלה נמצא בקולומביה.

במסגרת הבדיקות זכינו לשמוע הרצאה על עולם הקפה, על אופן הפעילות של החברה והכי חשוב- לטעום קפה מסוגים שונים ודרכי הכנה שונות. לגימת קפה העשוי מאותם הפולים בדיוק אך בדרכי הכנה שונות מעניק לשותה אותם את היכולת להבחין ולהבדיל טוב יותר בטעמים השונים ולהבין אחת ולתמיד מה ההבדל בין קולד ברו, אספרסו, פראנץ' פרס ושלל הטכניקות למיצוי הפולים הטעימים האלה.

טלפון
054-491226

כתובת
זכריה

השאירו תגובה ✦ כתובת האימייל לא תוצג באתר

כתבו הערה
הכניסו את שמכם כאן